به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رکنا، شاخص کل بورس امروز چهارشنبه 24 آبان ماه 1402 با افت 6 هزار و 655 واحدی در ارتفاع دو میلیون و 39 هزار واحد قرار گرفت. حرکت بازار سرمایه امروز نیز مانند روزهای گذشته کم رمق آغاز به کار کرد. شاخص کل بورس با 6 هزار و 655 واحد افت […]
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رکنا، شاخص کل بورس امروز چهارشنبه 24 آبان ماه 1402 با افت 6 هزار و 655 واحدی در ارتفاع دو میلیون و 39 هزار واحد قرار گرفت. حرکت بازار سرمایه امروز نیز مانند روزهای گذشته کم رمق آغاز به کار کرد.
شاخص کل بورس با 6 هزار و 655 واحد افت همراه شد اما شاخص کل هم وزن با رشد 94 واحدی همراه شد و در ارتفاع 702 هزار واحدی ایستاد.
طی معاملات امروز نمادهای حکشتی و اخایر بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای فولاد، فارس، وبملت، فملی و وغدیر بیشترین اثر منفی را بر بورس امروز گذاشتند.
شاخص کل فرابورس نیز با افت 61 واحدی همراه شد و تا رقم 24 هزار و 978 واحد قرار گرفت.
بانک های متخلف جریمه شدند
به گزارش رکنا، بعد از اظهارات روز گذشته وزیر اقتصاد مبنی بر جریمه بانک های متخلف، گروه بانکی خروج پول سنگین با قدرت فروشنده بالا را ثبت کرد.
سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام جریمه 26 هزار میلیارد تومانی بانک های متخلف در حوزه اعطای تسهیلات مسکن یادآور شد: بر اساس قانون جهش تولید مسکن بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی مکلفند حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی کشور موظف است در صورت عدم رعایت این ماده قانونی، در قالب بودجه سنواتی، مالیاتی برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده را از بانکها و مؤسسات اعتباری مستنکف، أخذ و به خزانه داری کل کشور واریز کند و بر اساس این قانون این مبلغ به حساب صندوق ملی مسکن واریز می شود.
خاندوزی با اشاره به دستور رئیس جمهور در این زمینه در جلسه هفته گذشته شورای عالی مسکن به وزارت اقتصاد درباره ارائه گزارش در این زمینه گفت: بر اساس گزارش تهیه شده از عملکرد ۲۵ بانک تا ۱۵ آبان ماه سال جاری بر مبنای رای تجدید نظر دادرسی انجام شده ، ۲۶ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان جریمه برای بانک های متخلف نهایی شده است.
وی گفت: مبلغ مطالبه شده از بانک های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن بر مبنای قانون جهش تولید مسکن ۶۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که در مرحله بدوی ۵۹ هزار و ۱۵۲ میلیارد تومان برای آنها رای صادر شده است و با نهایی شدن برخی دیگر از این آرا، جریمه ۲۶ هزار میلیارد تومانی گفته شده، بیشتر خواهد شد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه پروسه های اینچنین در ادوار گذشته سالهای متمادی به طول می انجامید خاطرنشان کرد : سازمان امور مالیاتی در کمترین زمان ممکن اقدام به رسیدگی به این تخلف قانونی کرد و پرونده تمامی بانکها در این باره به زودی و به طور کامل نهایی خواهد شد .
خاندوزی اظهار کرد: تاکنون برای موسسه اعتباری نور، بانک دی، بانک صادرات، موسسه اعتباری ملل، بانک ایران زمین، بانک سامان، بانک کارآفرین، بانک پاسارگاد، بانک سینا، بانک شهر، بانک گردشگری، بانک پارسیان، بانک کشاورزی، بانک سپه، بانک سرمایه و پست بانک رای تجدید نظر صادر شده است.
وی ادامه داد: درباره بانک مسکن، بانک توسعه تعاون، بانک ملی، بانک خاورمیانه، بانک آینده، بانک اقتصاد نوین، بانک ملت ، بانک رفاه و بانک تجارت هنوز رای نهایی صادر نشده است که این موضوع به سرعت انجام شده و عدد جریمه نهایی تمامی بانکها به زودی اعلام خواهد شد.